Skip to main content

Açık Rinoplasti Ameliyatından Neler Beklemelisiniz?

Bir rinoplasti ameliyatı, hem form hem de fonksiyonu düzeltecek birkaç cerrahi prosedürden biri olma ayrıcalığına sahiptir. Aynı zamanda burun estetiği, her hastanın ihtiyaçları için farklı olan tamamen özel bir tedavi olması bakımından da eşsizdir. Açık rinoplasti ameliyatı, en çok tercih edilen yöntemlerden biridir.

Kapalı ve Açık Rinoplasti Arasındaki Fark

Açık ve kapalı bir rinoplasti yöntemleri arasındaki fark insizyonun (kesi) yerleştirilmesini içerir. Açık rinoplastide kesi burun altındaki burun delikleri arasındaki dokuya yapılırken, kapalı rinoplastide kesi burnun içindedir ve dışarıdan bakıldığında görülmez. Açık rinoplasti her zaman çok daha kapsamlı ve detaylı bir uygulamaya olanak verir. Çünkü burnun içi tamamen görülmekte ve ameliyat buna göre ilerlemektedir.

Açık Rhinoplasti İzi

Birçok hasta açık rinoplasti işleminin çok fazla yara izi ile sonuçlanacağından endişe duyuyor. Gerçek şu ki, her iki yöntem de yara izi oluşmasını sağlıyor. Açık rinoplastide kesi burnun dışında olsa da başarılı bir ameliyatın ardından doğru yöntemlerle bu iz çok az görünür olacaktır.

Açık Rinoplastiden Önce

Açık rinoplasti öncesinde, ameliyatın risklerini ve sonuçlarını anladığınızdan emin olun.  Yara izi açık rinoplasti ile görünmez olmasa da minimaldir. Diğer yandan şişme ve morarma önemli olabilir. Açık rinoplasti için makul beklentileriniz olması da önemlidir. Burnunuz yüzünüzün merkezidir. Bu nedenle size en uygun olan burun için çalışılacak olsa da ünlülerde gördüğünüz o burunların aynısının olmayacağını bilmelisiniz. Çünkü burun karakteristik bir organdır ve her insanda farklıdır. Ameliyattan 2 hafta öncesinde sigara kullanıyorsanız sigarayı bırakmalı, kan sulandırıcı ilaçlardan da kaçınmalısınız.

Açık Rinoplasti Sonrası

Rinoplasti ameliyatından sonra, muhtemelen bir haftada burun içinde atel olması muhtemeldir. Bu süre zarfında burnunuzu talimatlara göre temizlemeniz gerekir; genellikle hidrojen peroksit ve antibiyotik merhemler kullanılır. Belirtilen süre boyunca yoğun spor veya ağır egzersiz yapmanız doğru değildir. Bandajlarınız çıktıktan sonra, yeni burnunuzun görünmesi biraz zaman alacaktır. Şişkinlik ve morarma, üç haftadan üç aya kadar sürebilmektedir.