Skip to main content

Burun Estetiği Öncesi ve Sonrasında Bilinmesi Gerekenler

Burun estetiği en çok tercih edilen estetik operasyonlardan biri olsa da karar vermeden önce hem burun estetiği öncesinde hem de sonrasında neler olacağını bilmek şarttır. Böylelikle daha sağlıklı kararlar verilerek en doğru sonuç elde edilebilir.
İşte burun estetiği öncesinde bilinmesi gerekenler;

Burun estetiği ameliyatından 10 gün önce aspirin benzeri kan sulandırıcı ilaçların bırakılması gerekmektedir. Bu ilaçlar kanı sulandırması nedeniyle ameliyat esnasında daha fazla kan kaybetmeye neden olabilmektedir. Aynı zamanda bitki çayları ve vitaminler de kesilmelidir.

Ameliyat öncesinde grip, nezle veya herhangi bir solunum yolu problemi durumunda mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Duruma göre ameliyat ertelenebilmektedir.

Burun estetiği ameliyatı öncesinde kan tahlili ve anestezi muayeneleri yapılacaktır. Sonuçlar olumlu çıktığında ameliyat için hiçbir engel kalmamış demektir.

Ameliyat günü için mutlaka önü düğmeli kıyafetler seçilmelidir. Bu kıyafetler ameliyattan çıkıp taburcu olduktan sonra rahat etmenizi sağlayacaktır.

Ameliyat öncesinde belirtilen saat aralığı boyunca aç kalmak önemlidir.

Ameliyattan önce makyaj yapılmamalı, oje sürülmemeli ve jöle benzeri ürünler kullanılmamalıdır.

Daha önce başka bir cerrah tarafından burun estetiği ameliyatı olduysanız revizyon burun ameliyatı için 1 sene geçmesi gerektiğini bilmelisiniz.

Burun estetiği ameliyatı sonrasında;

Ameliyatın ardından taburcu olmak için 1 gece gözetim altında tutulmanız gerekmektedir.

Ameliyatın ardından morluk ve şişlikler oluşabilmektedir. Ancak bu şişlik ve morluklar 10 gün içinde tamamen kaybolacaktır.
Burun estetiği ameliyatından sonra burunda atel olacaktır. Bazen tampon da kullanılabilmektedir. Ameliyatta 7 gün sonra bu tampon ve atel çıkarılacaktır.

Burun tam olarak 1 sene sonra yerine oturmaktadır. Bu süre içinde burunda ödem varmış gibi şişlikler olması normaldir.
Ameliyatın ardından yatarken 2 yastıkla yatmanız ve başınızı dik pozisyonda tutmanız gerekmektedir.

Burun estetiği sonrasında belirtilen süre kadar güneş ışığından uzak durulması ve güneşe çıkıldığında yüksek faktörlü koruyucular kullanılması gerekmektedir.

Ameliyat sonrasında burun içindeki kabuklanmalar kulak pamuğu yardımı ile nazikçe temizlenebilir.