Skip to main content

Rinoplasti Ameliyatı Öncesinde Nelerden Kaçınmak Gerekir?

Rinoplasti ameliyatı ile alakalı birçok değişken bulunmaktadır. Fonksiyonel ve estetik kaygılar, çeşitli teknikler ve çeşitli doku türleri ile gerçekleştirilen karmaşık bir ameliyattır. Bu nedenle hem ameliyattan önce hem de sonra mümkün olan her şekilde iyi bir sonuca ulaşma şansını maksimize etmek önemlidir. Ameliyattan önce, güvenlik açısından kaçınılması gereken şaşırtıcı sayıda madde var. Bu ipuçlarından bazıları kısıtlayıcı veya rahatsız edici görünebilir olsa da iyi bir rinoplastinin etkisinin ömür boyu sürdüğünü unutmayın.

Nikotin

Rinoplasti ameliyatından önce kaçınılması gereken en önemli şey nikotindir. Sigara içmek, nikotinin alınması için en yıkıcı yol olsa da, başka ürünlerden de nikotin alınabilir. Bu nedenle ameliyattan en az 2 hafta öncesinde sigara kullanmayı bırakmak gerekmektedir. Bunun nedeni, nikotinin kan damarlarını daraltması ve uygun oksijen dolaşımını engelleyerek komplikasyonlara neden olmasıdır. Eğer burun estetiği düşünen bir sigara içiciyseniz, bu kötü alışkanlığı bırakmak için bu düşüncenizi itici bir güç olarak da kullanabilirsiniz. Unutmayın, güvenliğiniz için nikotin kullanmaktan vazgeçmeniz şarttır.

Alkol

Alkol ilaçlarla etkileşime geçebilir, kan damarlarını genişletebilir ve başka problemlere neden olabilir. Bu nedenle ameliyattan 2 hafta öncesinde alkol almayı bırakmalısınız.

Bitkisel ve Doğal Takviyeler

Doğal bitki takviyeleri zararsız görünebilir, ancak bu maddeler hastalar üzerinde şaşırtıcı derecede güçlü etkilere neden olabilir. Kan sulandırma etkileri, pıhtılaşma sorunları ve kalp atış hızındaki değişiklikler rinoplasti ameliyatı sırasında ve sonrasında tehlikeli olabilen bazı sorunlara neden olabilir. Ameliyat öncesi iki hafta içinde balık yağı, E vitamini, sarımsak ve zencefil gibi gıdaları kullanmamalısınız.

Reçetesiz İlaçlar

Genel ağrı kesiciler ve diğer reçetesiz ilaçlar ameliyat öncesinde alınırsa kan pıhtılaşması üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir.  Onaylanmış ilaçlar dışında, ameliyat öncesi iki hafta içinde reçetesiz ilaç kullanılmamalıdır.