Skip to main content

Rinoplasti Ameliyatı Gençler İçin Güvenli Mi?

Eğer çocuğunuz burnunun görünümünden  mutsuz oluyorsa, bir rinoplasti ameliyatı olmak istediğini size belirtmiş olabilir. Ancak çoğu ebeveyn elbette çocuğunun güvenliği ve sağlığı için öncelikle söz konusu işlemin güvenliğinden endişelenmektedir. Burun estetiği ameliyatı her yıl milyonlarca kişi tarafından tercih edilse de detaylarıyla alakalı bilgi alınmak istenmesi mümkündür.

Burun kusurları veya estetik sorunlar, güvensizliğe, benlik saygısının azalmasına neden olabilmektedir.  Bu da gençlere gerçekten duygusal zararlar verebilir. Çocuğunuz burnu ile ilgili problemlerden zarar gördüyse, burun estetiği cerrahisinin uygulanabilir bir seçenek olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz.

Yaş

Rinoplasti ameliyatını çocuğunuz için düşünmeden önce, ameliyat için fiziksel olarak yeterince olgun olduğundan emin olmalısınız. Burnun olgunlaşması zaman alır ve genellikle, kızlar erkeklerden daha çabuk olgunlaşırlar, burunları 15-16 yaşları arasında gelişimini tamamlar. Erkek çocukları genellikle rinoplasti için 16 ya da 17 yaşında gerekli olgunluğa erişmiş olurlar. Çocuğunuz eğer hala burun gelişimini tamamlamamışsa o zaman burun estetiği ameliyatı için uygun değil demektir.

Ameliyatın Güvenliği

Rinoplasti çocuğunuzla ilgili olduğu zaman emniyetinden endişe etmek doğaldır. Tüm ameliyatlar bir miktar risk taşıyor olsa da, rinoplasti güvenlik bir estetik ameliyattır. Gençler genellikle sağlıklıdır ve bu nedenle de işlem sonrasında çok daha hızlı iyileşebilir. Aynı zamanda ameliyat bir genç için bir yetişkin için olduğundan daha tehlikeli değildir.

Duygusal Olgunluk

Çocuğunuzun rinoplasti için uygunluğu duygusal olgunluğu ile de alakalıdır. Bu, değerlendirilmesi zor bir durum olabilir, ancak önemli bir faktördür ve  söz konusu çocuğun rinoplastiyle birlikte gelen fiziksel ve duygusal değişiklikleri kabul etmeye hazır olması gerekmektedir. Birçok genç, rinoplastinin önemli kalıcı değişiklikleri için hazır değildir. Ayrıca, çocuğunuz kişisel nedenlerden ötürü burun estetiği istemelidir; akran baskısı yüzünden değil. Son olarak, gençler sonuçlarına ilişkin gerçekçi olmalı ve ameliyattan mükemmelliği beklememelidir.