Skip to main content

Horlama ve Burun Estetiği İlişkisi

Burun estetiği çoğu zaman burunda meydana gelen fonksiyonel bozuklukların sonucunda ortaya çıkan sorunları düzeltmek için de kullanılmaktadır. Burundan nefes almada zorlanma, nefes tıkanması ve horlama bunlardan biridir. ancak burun estetiğinde burun horlaması nedeniyle yapılan uygulamalar çoğunlukta diyebiliriz. Horlama kişinin sağlıksız nefes aldığını gösteren bir belirtiyken, aynı zamanda etrafında bulunan insanların rahatsız olmasını sağlayacak derecede rahatsız edici bir ses çıkarmaya da neden olmaktadır.

Uyku kişinin gün boyu yaptığı aktivitelerin ardından vücudu ve beyni dinlendirmesi adına geçekleştirdiği eylemdir. Sağlıklı olmayan uyku konsantrasyon güçlüğüne, dikkat dağınıklığına ve yorgunluğa neden olmaktadır. Diğer yandan sağlıklı nefes almamak başta akciğer olmak üzere birçok organı da etkilemektedir. Horlamanın yanı sıra yine aynı sebepten solayı uyku apnesi nedeniyle kişnini soluk alması duruyorsa bu daha kötü bir durum var demektir. Horlayan kişinin yanında uyuyan kişilerin de bu durumda uykuları olumsuz etkilenmektedir. Horlama eşler arasında kavga, ayrılma ve boşanmaya bile neden olabilmektedir.

Horlama ve burun ilişkisinde burundaki darlık, eğrilik ve şekil bozuklukları gibi durumlar horlamayı tetiklemektedir. Bu durumda kişi ağızdan nefes alacak ve yumuşak damakta nemlenme eksikliğiyle beraber horlama meydana gelecektir.

HORLAMA TEDAVİSİNDE BURUN ESTETİĞİ

Horlama tedavisinde önemli olan horlamanın nedeninin bulunmasıdır. Horlama fazla kilodan kaynaklanıyorsa diyetisyen uzmanı tarafından, alkol sorununda psikiyatri uzmanı tarafından ve burunda şekil bozukluğu varsa plastik cerrahi uzmanı tarafından tedavi yapılmalıdır. Burunda şekil bozukluğuyla alakalı bir horlama sorunu meydana geliyorsa o halde burun estetiği ameliyatı olunması gerekmektedir. burun estetiği ameliyatında burunda oluşan şekil bozukluklarının yanı sıra burnun içindeki sert ve yumuşak dokular da düzeltilerek sağlıklı nefes alınması için çözüm geliştirilmektedir. Horlama tedavisinde burun estetiği olmaktan kaçınanlar olabilir. bu kişiler geçici çözümler arasalar da hayatlarının ilerleyen dönemlerinde horlama tüm vücudu etkileyecek ve kişinin de nefes kalitesinin iyi olmasını engelleyecektir.