Skip to main content

Burun Ucu Estetiği

Burun Ucu Estetiği

Burun ucu hem görüntü açısından hem de rahat nefes alabilmek için önemli bir yapıdır. Görüntü açısından değerlendirilirse burun ucunun burnun diğer bölümleriyle uyumlu olması en önemli kriterdir. Örneğin burun sırtında çıkıntı olan kişinin burun ucu çok göze batmayabilir. Ancak sırt düzeltildiğinde bu kez burun ucu daha ön plana çıkabilir. Bu yüzden aynı seansta burun ucu estetiği de yapılıp burnun diğer bölgeleriyle uyumlu hale getirilmesi gerekir. Tabi ki burnun genel görüntüsünden memnun olan bir kişi sadece burun ucuna yönelik operasyon yaptırabilir.

Burun ucu ameliyatı yapılırken burun ucunu destekleyen kıkırdak yapıların bozulmaması gerekir. Eğer buna dikkat edilmez ve burun ucunu taşıyan kıkırdaklarda deformasyon olursa burun ucunun düşmesi ve nefes alırken burnun kapanması gibi problemler meydana gelebilir. Hem estetik hem fonksiyonellik açısından tam uyum esastır.

Burun Ucu Ameliyatı

İyi bir sonuç çıkartmak için burnun genel olarak sağlıklı olması gerekir. Örneğin septumda bir eğrilik varsa ya da burnun dış kısmında eğrilik mevcutsa önce bunlar düzeltilmeli, daha sonra burun ucuna yönelik işlem yapılmalıdır. Eğri olan, zayıf olan ve tam düzgün olmayan bir temelin üzerine inşa edilen bir burun ucu zaman içerisinde problem yaratır. Tabi ki tüm bu işlemler farklı zamanlarda değil aynı seansta yapılabilir. Septum deviasyonu yazımızı okumak için tıklayın.

Burun ucu estetiği iki şekilde yapılabilir. Bunlar kapalı ve açık tekniktir. Yapılan işlemler de farklılık gösterir. Burun ucunu oluşturan kıkırdaklarda küçültme, fazla olan kıkırdakların çıkartılması gibi işlemler yapılabilir.

Burun Ucu Ameliyatı Sonrası

Hastaların burun ucu estetiği sonrası en büyük şikayeti burun ucunu hissetmeme sorunu olabiliyor. Bunun dışında sertlik ve ödem de görülebilir. Burun ucu damarsal olarak zayıf bir bölgedir. Bu yüzden ödem daha geç kaybolabilir. Bu süre 6 aydan 1 yıla kadar uzayabilir. Burun ucu burnun en geç iyileşen bölgesidir.

Burun ucu ameliyatından sonra burun ucunu desteklemek için bantlar kullanılır. Bu bantlar yaklaşık 2 hafta kadar kalır. Birinci haftanın sonunda yapılan kontrolde bantlar çıkarılır ve yenileri yerleştirilir.

Sadece burun ucuyla ilgili yapılan işlemler sonrasında gözlerde morluk ve şişlik olmaz. Ancak burun ucu estetikleri çoğunlukla burnun diğer problemleri ile birlikte yapılır. Burnun kemik yapısıyla ya da septum kıkırdağıyla ilgili bir işlem yapıldığında morluk ve şişlik olabilir. Ancak piezo cerrahisi ile morluk ve şişlikler minimum seviyede olur.