Skip to main content

Burun Ucu Estetiği (Mini Rinoplasti) Sonrası İyileşme Süreci

Burun ucu estetiği burun ucuyla alakalı problemlerin düzeltildiği, burnunda kemer olmayan hastaların tercih edebileceği bir estetik uygulamadır. Burun ucundaki asimetriler, burun ucu kalkıklığı ve burun ucu düşüklüğü gibi sorunlar burun ucu estetiği ile kolaylıkla çözümlenmektedir.

Burun ucu estetiğinde klasik burun estetiğinde olduğu gibi gerekli olduğu durumlarda yumuşak doku veya kıkırdak nakli de yapılabilmektedir. Normal burun estetiğinden çok daha kısa sürelerde gerçekleştirilen işlem ardından hasta rahatlıkla evine gidebildiği için rahat bir estetik uygulamadır. Ancak Burun ucu estetiği sonrasında iyileşme sürecine her cerrahi operasyonda olduğu gibi önem verilmelidir.

Burun ucu ameliyatının ardından burun ucunda ödem oluşması normaldir. Bu ödem 2 gün içinde maksimum seviyeye ulaşmakta, sonrasında hızla iyileşmektedir. Daha hızlı bir iyileşme için başın dik pozisyonda olması, uyurken iki yastık kullanıl ası ve burun ucuna baskı yapılmaması gerekir. Diğer yandan klasik rinoplasti ameliyatında olduğu gibi burun ucu estetiğinde de iyileşme sürecinde sabır gereklidir. Her ne kadar işlem kolay olsa da burna müdahale yapılması nedeniyle iyileşmenin hemen görülmesi ve burnun son halinin hemen ortaya çıkması beklenmemelidir.

Burun ucu estetiği ameliyatının ardından burun ucundaki değişiklikler 2-3 hafta içinde gözle görülür bir hale gelse de hale bir miktar şişlik olması normaldir. 6 aya kadar burun ucunda şekillenmeler devam edecek ve 1 seneye kadar burun ucu tam şeklini alacaktır. Bu süre zarfında burnu darbelerden korumak oldukça önemlidir. Aynı zamanda burun ucunu güneşten korumak da önemlidir. Bunun için çok sıcak havalarda dışarı çıkmamak, dışarı çıkarken güneş koruyucu krem veya şapka benzeri şeyler kullanmak gerekmektedir. ameliyattan sonra 1 ay boyunca deniz, havuz veya sauna gibi uygulamalar da yasaktır.