Skip to main content

Burun Ucu Estetiği İçin Uygun Aday Mısın?

Burun estetiğinin (rinoplasti) birçok farklı yöntemi bulunmaktadır. Burun ucu estetiği de bunlardan biridir. Mini rinoplasti olarak da adlandırılan burun ucu estetiği normal burun estetiğine göre çok daha minimal bir işlemdir. Burun kemiklerini kırmadan sadece burun ucuna müdahale edilen bu ameliyatta özellikle burnun üst kısmında kemeri olmayan hastalar için oldukça uygun bir estetik işlemdir. Eğer hastanın burnunda kemer olarak da tabir edilen kıkırdak doku bulunuyorsa burun estetiği yapılması önerilir.

Burun ucu estetiği için uygun olan hastaların burnunun üst kısımlarında herhangi bir problem bulunmamaktadır. Sadece burun alt ve orta kısımlarındaki sorunlar burun ucu estetiğine uygundur. Burun ucu estetiği, burun ucunda asimetri olan, burun ucu geniş olan ve burun ucu kıkırdakları birbirinden ayrı olan hastalara yapılmaktadır.

Burun Ucu Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun ucu estetiği klasik rinoplasti ameliyatı gibi gerçekleştirilmektedir. açık rinoplasti tekniği ile yapılan burun ucu estetiğinde burun kırılmadan var olan soruna dair işlem yapılmaktadır. Burun ucu estetiğinde burun ucu kıkırdakları inceltilmekte, burun kanatları küçültülmekte veya burun ve üst dudak arasındaki açı değiştirilmektedir. Uygulanacak olan yöntem hastanın şikayetlerine göre şekillenmektedir. Aynı zamanda hastanın nefes alma problemleri bulunuyorsa bu da burun ucu estetiği ile düzeltilebilmektedir.

Genel anestezi altında yapılan burun ucu estetiği 45 dakika kadar sürmektedir. İşlem çok daha basit olduğu için hastanın bir süre gözlem altında olmasına gerek yoktur. Hasta ameliyattan sonra evine geri dönebilmektedir. Ameliyatın ardından 5 gün alçı atel kullanılmakta, iyileşme ilk 1 ayda kendini göstermekte, tam iyileşme ise 1 yılın sonunda olmaktadır.

Burun ucu estetiği normal rinoplasti ameliyatına oranla çok daha kolay olması nedeniyle rahatlıkla tercih edilebilir.