Skip to main content

Burun Estetiği İle Alakalı Doğru Bilinen Yanlışlar

Her estetik uygulamada olduğu gibi burun estetiğinde de doğru bilinen yanlışlar nedeniyle burun estetiği yaptırmak isteyen kişilerin çoğu kararını rafa kaldırıyor ya da korkuyor. Bu gibi durumlarda etraftan veya internetten bilgi almak yerine bire bir doktordan bilgi almak çok daha doğrudur. Çünkü bu uygulamayı yapan kişi doktordur ve uygulama sonrasında veya akabinde neler oluşabileceğini ondan iyi kimse bilemez.

Burun estetiğine dair doğru bilinen yanlışları ise aşağıda bulabilirsiniz.

AMELİYATTAN SONRA BURNA KOYULAN TAMPON ACI VE AĞRI VERİR

Burun estetiği ameliyatı sonrasında kanamayı azaltmak ve baskı yaratmak amacıyla tampon kullanılmaktadır. Eskiden yağlı bezler tampon olarak kullanılır ve ameliyatın ardından 2 gün içinde çıkarılırdı. Bu tamponlar yağlı olmaları nedeniyle herhangi bir acıya neden olmazdı. Günümüzde ise silikon tamponlar kullanılmakta, bu tamponlar da acıya sebep olmamaktadır. Bu yanlış bir inanıştır.

AMELİYATTAN SONRA YÜZDEKİ MORLUKLAR VE ŞİŞLİKLER HAFTALARCA GEÇMEZ

Her estetik uygulamada olduğu gibi burun estetiği ameliyatı sonrasında da morluk ve şişlik olması olasıdır. Ancak bu morluk ve şişlikler haftalarca sürmemektedir. Diğer yandan ameliyatın ardından buz uygulaması ile bu şişlik ve morluklar da en az düzeye indirilmektedir. Burunda ve göz altlarında oluşan şişme / morarma bir hafta içinde kendiliğinden düzelecektir. Bu hastaların en çok korktuğu durum olması nedeniyle genellikle ilk duyduklarına inanmaktadırlar.

BURUN ESTETİĞİNDEN SONRA NEFES ALIŞIM ESKİSİ GİBİ OLMAZ

Bu yanlış bir inanıştır. Çoğu zaman şekil nedeniyle yapılan burun estetiği ameliyatlarında bile burun içinde nefes almayı engelleyen bir durum varsa bu durum düzeltilmekte ve nefes kalitesi iyileştirmektedir. Yani burun estetiği ameliyatı sonrasında nefes alışınız kötüye gitmez, aksine iyileşir ve daha iyi nefes alırsınız. Çünkü tüm sorunlar ortadan kaldırılmıştır.

ESTETİK SONRASI BURUM DOĞAL GÖRÜNMEZ

Burun estetiği ameliyatı öncesinde kişinin yüzüne uygun burun şekli belirlenmektedir. Bu nedenle burun doğal görünecektir. 1 sene sonra burun tam olarak yüzünüze oturacağı için yüzünüzle bütünleşecek ve doğal görünecektir.