Skip to main content

Açık Rinoplastinin Faydaları ve Riskleri

Rinoplasti veya burun estetiği ameliyatı, burun yapısını tıbbi veya estetik amaçlı değiştiren bir cerrahi işlemdir. Rinoplasti ameliyatının iki yaygın formu vardır, bunlar kapalı veya açık rinoplastidir. Açık rinoplasti ameliyatında burun kısmında küçük bir kesi kullanırken, kapalı rinoplastide burnun dışında herhangi bir kesik oluşturulmaz.

Açık Rinoplastinin Faydaları

Daha Kolay Bir İşlem

Açık rinoplastinin en büyük faydalarından biri, karmaşık işlemlerin daha kolay yapmasını sağlamasıdır. Bunun başlıca nedeni dış kesi pozisyonundan kaynaklanmaktadır. Oluşturulan kesik burnunuzun içinde neler olup bittiğini ve burun yapısını değiştirmek için en iyi seçeneklerin neler olduğunu daha iyi görülmesine neden olur. Açık rinoplasti, daha iyi işlevsellik ve yepyeni bir görünüm sağlayan, ince fakat derin değişiklikler yaratmayı mümkün kılar.

Daha Küçük Sorunları Yakalamak

Burnunuzun içine doğrudan erişim, başka sorunların olup olmadığını keşfetmeyi sağlar. Kapalı rinoplastide görmenin zor olduğu bazı burun deformeleri veya fonksiyonel bir problem varsa açık rinoplasti ile kolaylıkla görülebilir.

Açık Rinoplastinin Riskleri

Şişme veya Enfeksiyon

Burnun şişmesi, açık rinoplasti ile daha belirgindir ve inmesi birkaç hafta sürebilir. Cerrahi sonrası talimatları dikkatlice izleyerek hızlı bir iyileşme için kendinizi motive edebilirsiniz. Ameliyatı takiben hemen rahatsızlık ve ağrı hissedeceksiniz, ancak bu durum kısa sürecek.

Anestezide Yan Etkiler

Açık rinoplasti sırasında genel anestezi altında olacaksınız, bu nedenle açık rinoplastide bununla bağlantılı riskler vardır. Olası yan etkilerin bazıları bulantı, konfüzyon ve artmış kan basıncını içerir. Ciddi komplikasyonlar sık görülmez, ancak bazı demografik veriler inme veya kalp krizi riskine neden olabilmektedir.

Sizin için Doğru Tip Rinoplasti Nasıl Seçilir?

Mutlaka açık ve kapalı rinoplasti’nin avantaj ve dezavantajlarını öğrenin. Ancak doğru seçimi her zaman doktorunuza bırakın. Genel olarak, burun estetiği için kapsamlı ve karmaşık bir işlem varsa açık rinoplasti çok daha iyi bir seçenektir.