Skip to main content

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrasında Şişmeyi Önlemek

Burun estetiği (rinoplasti) ameliyatının ardından burnun şişmesi  iyileşme sürecinin bir parçasıdır. Burun estetiği sonrasında şişmeyi tamamen önlemek mümkün değildir. Şişmenin düzeyi, vücudunuzun kimyası, tedavinizin kapsamı ve ameliyat sonrası talimatları ne kadar iyi uyguladığınız gibi birçok faktöre bağlıdır. Şişkinliğin tamamen ortadan kalkması bir yıla kadar sürebilir, ancak iyileşme sürecini hızlandırmanın ve rinoplasti sonrası şişmeyi azaltmanın birkaç yolu vardır.

Soğuk Kompres 

Burun şişliği için tercih edebileceğiniz en iyi şeylerden biri, cerrahi sonrası talimatlara göre soğuk kompres uygulamaktır. Genel olarak, iyileşme aşamasında soğuk kompresin burnunuza doğrudan koyulmasını istemezsiniz. Yanaklarınıza koyarak, şişmeyi azaltabilirsiniz.

Anti-İnflamatuar İlaçlar 

Ameliyattan önce anti-inflamatuar ilaçlardan kaçınmanız gerekebilir, ancak iyileşme sürecinde onları kullanarak şişmeyi azaltabilirsiniz.

Sağlıklı Beslenme

Burnunuzdaki büyük cerrahi işlemden sonra vücudunuz iyileşmek için zamana ihtiyaç duyar. Sağlıklı bir beslenme düzeni, hızlı bir şekilde iyileşmek için kişinin ihtiyacı olan enerjiyi sağlamanın önemli bir parçasıdır. Birkaç gıdada burnunuzun şişmesine neden olabilecek anti-inflamatuar özellikler vardır. Yeşil yapraklı sebzeler, yağlı balıklar ve meyveler iyileşme döneminiz için mükemmel bir seçimdir. Bu dönemde yediğiniz işlenmiş yiyecek miktarını sınırlamaya çalışın.

Doğru Uyku Konumu

Ameliyattan sonraki ilk birkaç gün boyunca burnunuzu kalbinizden daha yüksek tutmanız gerekir. bunun için uyurken iki yastık kullanmak ve başınızı her seferinde dik pozisyonda tutmak iyi olacaktır.  Uyurken burnun üzerinde herhangi bir baskı yapmadığınızdan emin olun.

Günlük Aktiviteleri Sınırla

Rinoplastiden sonra günlük aktivitelere hemen geri dönemezsiniz. Ameliyattan hemen sonraki birkaç hafta iyice dinlenmeniz gerekmektedir.

Ameliyatından iki hafta sonra yorucu bir faaliyetten kaçının. .Gözlük kullanıyor musunuz? Ameliyattan sonra bir süre gözlük takmamanız en iyisidir. Çünkü gözlük burun kemiğine baskı yapar ve bu da ameliyatın başarısını engelleyebilir. Bunun yerine kontakt lensler kullanabilirsiniz.